En fredag på Hårslev Kro

En almindelig fredag aften

Fredag den 11. februar var som så mange andre fredage "Hårslev Kro" aften. Som man vel efterhånden har konkluderet sig frem til, så var det ikke stedet man valgte for sin store komfort eller for at finde high-class girls (eller boys for den sags skyld. Man kunne stort set komme i tøj man stod og gik i - og det gjorde nogle af gæsterne da også.

Denne aften startede for mit vedkommende, som så ofte, med at køre til Odense. Det var for at hente Steen og Knuddi med tilbage til nordfyn igen. Diskotekerne i Odense kunne for os slet ikke måle sig med Hårslev Kro. Steen boede da stadig i Nørregade på 3 sal, og forholdsvis hurtigt (for en gangs skyld) var de alle klar til at sætte kurs mod Hindevad igen.

Det var i øvrigt et rigtigt møgvejr den dag, men radioavisens trusler om "Al unødvendig kørsel frarådes" blev ignoreret - at komme på Hårslev Kro VAR jo absolut nødvendigt... Så bare ind i Escorten og afsted.

Der var jo ikke mobiltelefoner på den tid, så kontakterne skete på den gamle fastnettelefon, eller aftaler blev lavet på skolen, på arbejde, eller når man mødtes i brugsen, eller hvor man nu løb sammen - alligevel rendte flokken ret hurtigt sammen på kroen - også denne aften.

Erik var allerede til stede, da Steen, Knuddi, Lena og jeg selv dukkede op. Snart efter var også Peter, Ella og Polle på kroen. Fra den lokale Hårslev by dukkede Ella op sammen med Helle, Inge Dorte m.fl. - så var der gang i dansen og indkøb af pilsnere... Man tog ikke aldersgrænserne så højtideligt på de tider. Det var ikke svært for de 15 årige piger at købe øl eller drinks - men i de tider var øl klart det dominerende, mest Carlsberg Hof, Odense Pilsner og naturligvis Gamle Carlsberg Lager samt Rød Tuborg.

Ella og jeg selv indtog ifølge bladet "Natposten nr. 23" gulvet som de første, og i løbet af ingen tid havde Ella beskadiget en finger på et eller andet, allerede dengang må jeg have haft et rygte om, at være farlig at være i nærheden af... man kom let til skade. Hvordan jeg så skulle have snittet Ella i fingeren, det ved jeg så ikke.

Pludselig blev der så helt stille, musikken stoppede brat... Man burde have gættet det. Peter havde været oppe ved diskjockey'en Edgar, og der var Peter faldet i nogle af ledningerne og havde afbrudt strømmen... Kort efter var det dog i orden igen, imens Peter så helt uskyldig ud - i hvert fald indtil Edgar fra scenen udpegede den skyldige...

Jørgen dukkede så op ved 22.40 tiden fremgår det... Han arbejdede for Fyens Mælk i Næsby på 3 holds skift, og i denne uge, havde han altså fri kl 22.00 - så kunne han nå at være med på kroen fra kl 22.40, der har ikke været megen spildtid på den tur fra Næsby og hjem, samt lige en tur via badeværelset for at få mælkepulver ud af håret.

Det fremgår ret tydeligt af beretningen, at Peter jagtede Helle, imens jeg blev beskyldt for at lægge an på Ella, da hendes fyr Carl ikke var til stede... men selvfølgelig skal man jo ikke tro på alt, hvad bladet skrev dengang... hmmm.

Erik og Lena forsøgte sig med en ny kysserekord, hvilket ustandselig blev afbrudt, at Steen ville danse med Lena, hver gang de var kommet godt igang... De nåede ved en senere lejlighed dog op på et kys på 37 minutter, hvilket blev slået senere af undertegnede og Conny med et kys på 38½ minut... vi må have været skøre dengang (også dengang)... Det gav i øvrigt også et mindre hold i nakken...

Ellers forløb aftenen med dans, godt humør og masser af grin, som det var for det meste på kroen... Det var så altid spændende, når vi skulle hjem, for hvem skulle lige køre med hvem... Jeg kørte ret ofte, og var således ædru (kan med god samvittighed sige, at jeg ALDRIG kørte spirituspåvirket)... Det stod så denne aften klart, at der skulle være 9 unge i bilen på vej til Særslev, hvor de første 4 skulle sættes af (ja, det var i direkte modsat retning af, hvor vi ellers skulle hen).

Jeg kunne allernådigst få lov at få førersædet for mig selv, imens Steen og Jørgen sad ved siden af på forsædet. Bagved sad/lå Erik, Knuddi og 4 piger fra Særslev. De hed Birthe, Gitte, Marianne og Anne Lise... Ja Gitte var endda fra Moderup, lidt længere ude på landet. Da Steen på nærmeste sad på gearstangen blev en del af turen kørt i 2. gear... står der i Natposten.

På vej tilbage fra Særslev, lettet for 4 piger og Steen overtalt til at flytte sig fra gearstangen, tog vi via bageren op til Jørgen for at få en velfortjent kop nat kaffe... Bageren havde kun rosinboller, noget kedeligt, men ok, noget skulle vi jo have, og tilsyneladende havde Steen suppleret med et par daggamle rundstykker fra en kasse bageren havde stående ude bag ved, beregnet for fuglefoder...

På hjemvejen mod Hindevad var vejret blevet værre. Der var snefygning, og modsat os, så kunne alle de andre bilister ikke køre bil... For at gøre det hele mere besværligt havde Jørgen taget sin bil med også, så vi 5 mennesker nu var på vejen i 2 biler (mod før kun 1 bil til 9 mennesker) ???

En Karl Smart i en Triumph Spitfire var kørt fast i en snedrive halvt ude på vejen, så jeg måtte holde stille for at se, om vi kunne komme udenom... Derved kunne jeg selv ikke komme igang igen - ej heller Jørgen i hans Opel Rekord omme bagved... Det tog det meste af 1½ time inden alle 3 nævnte biler var klar til komme videre igen - og det var RIGTIG koldt....

Var det så det hele?? Næh efter et kort besøg i Hindevad, skulle vi da på vejen igen mod Odense med Steen - i det skrækkelige vejr... Det blev så i Jørgens bil, som klarede opgaven fint. I Odense kunne det endelig blive til rigtige rundstykker, som Knuddi havde sin egen specielle måde at smøre på - han skal rundstykkerne over modsat vi andre, altså ned midt igennem, i stedet for på tværs som man vel plejer...

Jørgen og jeg kørte så tilbage til Hindevad igen, hvor vi var kl. 08.30... Der var min far stået op, og troede at jeg var hjemme - når nu min bil forlængst var hjemme igen... Han rystede dog blot lidt på hovedet og gik i stalden til morgenfodring af dyrene, imens jeg gik direkte til køjs... Jørgen fortsatte til Hårslev og sov vist det meste af dagen, til vi lørdag aften var klar til en ny tur på Hårslev Kro.

Nyeste kommentarer

31.10 | 09:36

Jeg har læst jeres indlæg de er fantastiske. Men hvad er der sket med de ...

30.07 | 17:24

Den leader Jeg også efter Mener den hedder jammer pg jag men Jeg kan i...

21.03 | 16:47

Marius Jensens kone hed Marie Andersine Klivager, datter af Anders ...

23.10 | 05:40

skønne knallert, bare man dog kunne købe en sådan