Steen og Jans fødselsdag

29 gæster i vinkelstuen

I slutningen af 1977 var der virkelig mange mennesker, som skulle med til fødselsdag, når man lige talte "de nærmeste" op. Således var der 29 deltagere, da Steen og Jan holdt fødselsdag sammen på gården i Hindevad, lørdag den 26. november 1977. Anledningen var at Jan fyldte 20 år, og Steen 21 år.

Når der skulle samles så mange, så måtte der hentes borde og stole udefra også. Det gjorde Polle og Jan dagen i forvejen ude på Dyrendal. Så de kørte med traktor og vogn ud og hentede delene. Jan kørte traktoren, imens Polle utroligt nok turde sidde på vognen på en stol på hjemvejen, modig mand.

Fredag aften og den halve nat inden festen blev der som sædvanlig festet på Hårslev Kro, og det blev sent, inden de forskellige kom hjem... og dermed ikke mange timers søvn inden det var stå op tid igen. Flere steder står der kryptiske bemærkninger i den tids Natposten nr. 63, om at redaktøren var lettere forfjamsket, hver gang Conny var i nærheden, men mon det dog kan passe?

Lørdag formiddag blev Steens kusine Linda fra København hentet på banegården i Odense. Der gik så lidt til med at besøge "Bamse" i Kongensgade... han var radioforhandler på den tid, og der blev ofte drukket en del pilsnere i baglokalet der.

Der skulle så stilles musikanlæg op i Hindevad - sammenstykket af dele fra såvel Jørgens, Henriks, Steens, Quist's og Jans eget anlæg. Mor Karen havde haft travlt hele dagen med at lave mad til den horde af mennesker, som ville dukke op, så hun havde nok at se til. Far Jens regnede med at få den lille stue i ro og fred... det blev der nu ændret en del på i aftenens løb, mere om det senere.

Det var det kolde bord, som det hørte sig til ved festerne på den tid, så det var sildebord først - og dermed snaps... det lagde grunden til en del brannerter i aftenens løb. Conny var forhindret i at være med fra start, så hun blev hentet af Jan og farmand ved 21.30 tiden - efter spisetid.

En af deltagerne, Bent, sad uheldigvis med Jørgen ved siden af sig, og Polle overfor - og de var ret gavmilde med snapsene, så da man nåede til tarteletterne måtte Bent ofre... lige ud over bordet (og Polles tarteletter). Dette ryddede bordet i den afdeling, hvor de så flyttede i den lille stue, hvor Jens således alligevel fik selskab... ca 10-12 mennesker sad pludselig med ved bordet, som til daglig var spisebord for 5-8 mennesker.

Polle var en af dem, som ikke syntes det var sjovt at sidde til bords i stuen, før Steen fik gjort rent, så han benyttede lejligheden til at besøge toilettet, hvor Quist ifølge beretningen lå med hovedet nede i toilettet...

Bent var af Linda og Steens fætter Egon slæbt ud på det andet badeværelse, hvor de vaskede ham i badekarret og slæbte ham ned i kælderen og lagde ham på en ledig briks... hårde betingelser. Karen var så flink at vaske hans tøj, tørre det og lægge det sammen, så han kunne stå op til frisk tøj om morgenen.

Merethe (Basse) var ikke så vant til party med alle "de vilde", men syntes det var ganske skægt. Hun dannede snart par med Erik, og på trods af det store hus med de mange værelser, kunne de ikke finde nogle steder de kunne snakke stille og roligt - uden nede i stalden (ifølge natpostens reporter Jan, som dog selv var forsvundet 1½ time med Conny, ifølge ham for at lede efter sko)...

Peter og Anne dannede par og det lagde de ikke skjul på. Det er uvist hvem af dem, som var mest ihærdig, men de blev ofte set i mørke kroge, værelser, toilettet og overalt, hvor der var en chance for nærkontakt...

Steen syntes ikke, at man kunne tillade sig åbenlyse løgne som eksempelvis på Lenas værelsesdør at have et skilt hængende med skriften "Jomfruhummeret", så det fjernede han flere gange. Dette naturligvis ganske logisk, når man tænker på at Lena kom sammen med Finn.

Der blev naturligvis også danset meget til den høje musik i stuen. Der var også en anden Bent med, som blev kaldt "Snak Snak", han levede fint op til sit navn. Således kunne Henrik også forklare Egon m.fl., at det ikke var ham, som var Snak Snak...

Overnatning efter festen var en anden sag. Erik, Merethe, Finn, Lena, Inge Dorte, Tom, Anne og Peter tog til Harndrup, hvor de så kunne sove (eller hvad man nu kalder det pænt diplomatisk)... Peter ville afgive sin røde seng til Erik, så Erik og Merethe blev henvist til en briks på værelset. Efter sigende skulle Erik så have været ganske tilfreds med den smalle briks, som gjorde, at man måtte ligge ret tæt, hmm

I Hindevad var der naturligvis vild panik og kamp om sengepladserne. Den ellers så berusede Bent ville til at stå op igen, da de andre skulle til at sove, så han måtte overtales til at lægge sig igen. Steen havde luret, at Lenas værelse var ledigt, så det snuppede han. Han måtte dog dele med Linda - uskyldigt nok, det blev i familien, som han sagde.

På Jans værelse var der mange. Polle var faldet i søvn, men ham løftede Steen og Jan, så de kunne stjæle hans sengetøj til andre opredninger. Således kunne Jørgen få dyne over sig i den stol han kunne sove i. Jan måtte også på gulvet, imens Polle jo fyldte sengen, altså uden sengetøj.

På Jyttes værelse lå hun selv, Gitte og Susanne - imens Conny var blevet kørt hjem igen... tænk hvis hun skulle have overnattet mellem de 3 farlige mænd på Jans værelse... uhada

Næste morgen var Bent først oppe, nå ja, han gik jo også først til ro. Han spurgte straks en halvsovende Polle, hvordan det så var gået?... Polle svarede ham dog kun med et andet spørgsmål "Hvor er der et apotek"...

Det var der sikkert flere af de andre deltagere i festen, som også kunne bruge, men ellers gik det jo fint. Utroligt så mange store arrangementer, som egentlig blev afholdt rundt omkring - hos os Hesteng's i Hindevad, omme hos Henrik, hos Jørgen hvor der også altid var mange med, hos Peter, ikke mindst det nytår 1977-78 hvor 11 overnattede på hans værelse. 

Ja og så dem der kunne presses ind hos Steen. Det var dog mere de mere løbende besøg uge for uge, som der kunne udvikle sig til spontane fester. Ja det kunne nu egentlig ske alle mulige steder i den periode fra slutningen 1976 og frem til 1978, hvorefter vi måske nok blev lidt mere voksne (uden dog at tage munden for fuld...).


Der vil komme flere beretninger om begivenheder fra de tider - gravet frem fra de gamle numre af "Natposten".

Nyeste kommentarer

31.10 | 09:36

Jeg har læst jeres indlæg de er fantastiske. Men hvad er der sket med de ...

30.07 | 17:24

Den leader Jeg også efter Mener den hedder jammer pg jag men Jeg kan i...

21.03 | 16:47

Marius Jensens kone hed Marie Andersine Klivager, datter af Anders ...

23.10 | 05:40

skønne knallert, bare man dog kunne købe en sådan