Rugårdsvej 871

















Her boede John og Hanne i huset th på billedet. Jeg har næsten glemt alt om, hvem der boede der i 60'er - 70'er tiden.

Jørgen skraldemand har boet i huset på et tidspunkt.

Det er ikke mange oplysninger jeg har, måske nogen kan hjælpe?


Rugårdsvej/Flytterupgyden



















I krydset Rugårdsvej/ Flytterupgyden lå frysehuset på adressen Flytterupgyden 2.Skråt over for Brugsen.

Her kunne man førhen leje en fryseboks. Det er fra de tider, hvor folk ikke selv havde frysere i hjemmene, eller bare havde behov for mere fryseplads.

Samtidig var det opsamlingssted for skolebussen til Hårslev Skole. Så der har vi jo stået mange gange, imens vi gik i 2-3 klasse og ventet på Erik vognmand, som kørte i sin hvide "Commer" bus. Ind imellem afløste Christian, som kom i sit VW Rugbrød.

Efter vi startede i 4. klasse måtte vi cykle til Hårslev Skole, omkring 5 km uden cykelsti. Vi delte vejen med lastbiler, personbiler, traktorer og andet.
Det var først efter 7. klasse vi igen kørte med bus, det var fra Hårslev Skole til Særslev, hvor 8-9 klasse skulle tages. Det var også en Christian, som kørte derfra, han var ansat hos Erik vognmand.

Fra Hårslev by kørte også Fru Gitz i et VW Rugbrød - selv om de fleste ville køre med Christian. Han var sjovere, selv om han ikke helt hjemme i trafik-reglerne. Han vidste eksempelvis ikke meget om hvordan man skulle køre gennem lyskurve.


Rugårdsvej 896 Hindevad Skole

















Så op af skolebakken, der lå Hindevad Skole, som dog blev nedlagt i 1965, hvor den nye Hårslev Sogneskole stod færdig. Det var Albert Smith og hans kone, som boede her, og som jeg da også havde som klasselærer på Hårslev Skole...
At vi kendte hinanden rigtig godt privat gav ingen bonus, når han var klasselærer Smith, så retfærdigvis må det siges at han ikke gjorde forskel - ærgerligt for Henrik og mig ;-) 
Jeg husker ikke hustruens navn, men de 3 børn gør jeg. Det var Jørgen, Poul og Elisabeth. De 2 sidstnævnte var på alder med Lena og jeg næsten, så Poul fik jeg en del med at gøre.

Så sent som i 18-19 års alderen gik vi til sløjd sammen på aftenskole i Morud.
Elisabeth var mere på Lenas alder, og vi mødte hende såmænd på Hårslev kro en aften i 1978, hvor hun og 3 veninder var med hjemme og hilse på vores andre gæster til en efter-konfirmationsfest for Jytte.


Rugårdsvej 900 Centralen


















Fru Bendtsen var sidste telefonist i den gamle central, inden den nye automatiske central blev inviet omkring 1965. Den lå på Flytterupgyden, lige efter frysehuset.

Hendes mand Erik var beskæftiget på Gamby Frugtlager, og jeg husker ham ikke mindst for hans hvide Ford Corsair, en nydelig vogn.
Han kom mange år senere til Særslev Plejehjem, hvor man i en lokalavis så ham sidde foran et maleri, lavet af hans nabo, kunstmaler Jensen. Det var også vores gamle gård, som var malet der.
Der var 3 døtre i huset, det var Bente, Dorte og Bodil.

Rugårdsvej 883  Hindevad Kro


















Før min tid var der masser af liv på kroen. Tilbage omkring 1900-1920 var der et lystanlæg bag kroen med udendørs servering.

Der blev også spillet bowling inde på kroen, og efter ombygningen, hvor den store sal kom til, var der bal på kroen. Her spillede mange af datidens store navne som Klaus Pagh, Gustav Winckler, Grethe Sønck, Grethe Klitgaard m.fl.

Krofatter Spencer var blevet kaldt hjem fra de syv have og blev en kendt kromand i Hindevad og hos dem, som lagde vejen forbi Hindevad.

Køkkenet kunne da også servere kødretter med karamelsovs, også populært hos de amerikanske gæster, som ind imellem kom forbi.

Da vi blev gamle nok til at gå på kro og købe os en øl... der omkring 15 års alderen (hmm), var vi også nogle gange inde på besøg.

Der var sjældent mange mennesker på hverdagene, så Spencer kunne få sig en god snak med os drenge, imens vi fik købt os et par pilsnere hver (eller 3). Vi syntes det var enormt spændende med alt det, som Spencer kunne fortælle - i sandhed en farverig person, som vi godt kunne lide at komme hos, ikke kun for øllenes skyld ;-)


Rugårdsvej 873














På hjørnet af Rugårdsvej og Flytterupgyden. Her boede Alfs farmor, som vi husker længst tilbage (assistance fra Preben og Gert).

Siden overtog Alf huset, som siden er blevet kraftigt renoveret og næsten ikke er til at kende igen.

Sidst i 60'erne kørte Henning og jeg nogle gange med Alf til Odense Stadion for at se B 1909 kæmpe i 1. division, når de da ikke lige var på elevatortur ned i 2. division ind imellem.


Rugårdsvej 894   Brugsen


















Her er vi på hjørnet af Rugårdsvej og Rødegårdsvej.

Først husker vi Lisbeth og Svend Orluff som uddelerparret i 60'erne, indtil de flyttede til Hårslev Brugs.

Begge var oprindeligt selvstændige brugsforeninger, men sluttede sig sammen i 60'erne.

Ansat i Hindevad Brugs blev så Grethe, der i starten også boede i privatboligen i huset med sin mand Mogens, indtil de købte hus i Veflinge.

De fik børnene Bo og Jan, som begge blev passet hos os, da min mor jo var dagplejemor.
Brugsen var et naturligt mødested for alle menneskerne i byen. Så ud over handlen, blev der drukket et par pilsnere ude bagved, måske ikke lige på lageret, men så ude foran på rampen foran, hvor man også kunne købe knallertbenzin fra den transportable tank med pumpehåndtaget.
Vi børn og unge mødtes også ved brugsen, og har naturligvis hentet mange stykker slik hos Grethe. Det var ofte piratos, flyvemaskiner og lakridsstænger i løs vægt - og piratos var store og stærke dengang. Ligesom deres flødekarameller, der trods alt også kostede 5 øre omkring 1967.
Brugsen lukkede i 1989, da kundeunderlaget efterhånden var stærkt begrænset i de nye tider. Men vi glemmer den aldrig.


Rugårdsvej 898  Rytterskolen



















Her ligger den gamle Rytterskole, og her boede kunstmaler Marius Jensen, som var gift med Marie Andersine Klivager.

Maler Jensen var en kendt kunstmaler langt ud over Hindevads bygrænse... Han lavede rigtig mange malerier, også på vores gård, og jeg har da også selv nogle stykker hængende - et af dem med min far stående i stalden igang med at rense malkespande.

Henrik og jeg husker også, at vi sommetider så ham sidde ude på en mark med sit udstyr igang med at male en bygning, en sø eller dyr.

Rugårdsvej 879


















Så må vi over på den anden side af vejen igen, for ikke at rende ind i krydset, hvor Assensvej starter. Næsten overfor krydset, boede Gudrun og Aksel.

Der blev altid solgt noget ved vejen, enten æg, frugt eller andet. Tidligere var der også ishus og benzinsalg.
Jeg tror ikke altid vi drenge i byen var særlig søde ved dem nytårsaften, hvor de blev udsat for meget, såsom olie på trappen, flyttede låger osv.

De var da heller ikke ligefrem begejstrede for alle de drengestreger.


Rugårdsvej 881 Vognmanden


















Det hvide hus i midten var vognmandens. Her møder vi Ove og hans kone Mary. Ove er en af de længs levende fra gamle Hindevad i denne fortælling. Han døde i 2023.

Han har fortalt, at han førhen rejste kegler på Hindevad Kro, i den tid, hvor der både var bal på kroen og bowling...

Børnene i huset hed Mogens, Jørgen, Louise og Peter.
Vi kom der en del som børn. Naturligvis legede jeg med deres pladespiller og deres mange singleplader. Det måtte jeg godt for Mary. Hvem ved, måske jeg fik min første inspiration her til senere at blive DJ på Hårslev Kro ;-)


Jeg vil her remse indbyggerne i Hindevad op, ud fra hvad jeg husker fra 60'erne og 70'erne. Hos os havde vi kontakt med rigtig mange i lokalsamfundet, og til fester var den halve by med, samtidig med vores store familie, så Hårslev forsamlingshus var flittigt brugt, siden Harndrup også. Ja Hindevad Kro har da også været benyttet ind imellem, der hvor Spencer var kromand.
Lad os kigge på byen. Hvor skal vi starte? Tja, lad os sige vi kommer fra Odense, hvor starter Hindevad så, jo, vi kan jo sige at det meget passende er fra tankstationen i udkanten af byen. Retfærdigvis skal siges, at min mor passede børn for en familie, som boede lige en tand længere mod Stillebæk siden, på den anden side af vejen.


og mange tak til dem, som giver supplerende oplysninger undervejs, eksempelvis brødrene Gert, Finn og Preben, samt deres naboer Henning og Niels. Der redigeres løbende, når vi får nye oplysninger .

Rugårdsvej 847

















Jeg har snakket med dem i det fjerde hus, træhuset på Rugårdsvej 847, men husker ikke længere navnene - i hvert fald pt.

Det kan måske dukke op fra de gode gamle beboere fra Hindevad med god hukommelse :-)


Rugårdsvej 851


















Huset ligger lidt tilbage fra vejen, og blev beboet af en enlig mand, som vist nok hed Svend.

Ved ikke hvem der ellers har boet der. 


Rugårdsvej 855 Hindevad Auto

















Tove og Finn boede her. Deres børn hed Vibeke, Jørgen og endelig Lone, som vist nok gik i klasse med Lena.

Det var byens tankstation, og samtidig også auto-værkstedet, som lå nede bagved. På et tidspunkt byggede de en knallertbane nede bagved, som dog blev til en bil-bane i stedet, hvor flere af de udrangerede biler fra bilkirkegården nede bagved værkstedet kom ud og køre igen.
Ikke mindst huskes, at der også var kiosk og grillbar og tilmed legeplads udenfor. Vi har købt ret så mange røde pølser der i barndommens tid.
Lone har skrevet i gæstebogen, at hun har billeder fra banen m.m., så det kommer nok senere ind blandt billeder fra Hindevad.

Rugårdsvej 861  Hundehandel

















Det næste hus på vejen tilhørte Signe og Erling i vores tid.

Børnene her var Henning og Niels. Dem tilbragte jeg meget tid med som barn og ung.

Henning og jeg sad ofte på 1. sal og noterede alle bilmærker, der kørte forbi, oftest for at konstatere, at der kørte flest Opel biler forbi...

Niels gik i klasse med min søster Jytte, men han legede nu mest med vi andre, når han var på besøg. Fodbold må have været mere interessant end barbie-dukker ;-)

Erling kørte lastvogn, men i fritiden var det hunde, det drejede sig om, så stedet var også kendt som "Hindevad Hundehandel". Henning og jeg har vist en del gange passet hunde, hvis Erling og Signe skulle i byen en weekend.
Tidligere igen, før hundene, havde de faktisk også ishus på adressen, som Signe passede. Den slags ishus i træ, som der lå hundredevis af spredt ud over landet, ja måske tusindvis.


Rugårdsvej 863

















Mellem murerens og hundehandlerens hus gik en lille vej ned til et husmandssted nede bagved, Rugårdsvej 863.

Der boede Laurits. Han var et rigtigt livsstykke, som tit kom om på gården til os, enten i hans ældre grå VW boble med den lille bagrude, eller på hans grå Ferguson traktor.

Hans datter hed Edith, hun arbejdede hos politiet i Bogense. Hun var i øvrigt ferm til at lave brun lagkage, hvad nok er det jeg bedst husker hende for i mine meget unge dage. Hun kørte i en sort VW, lidt nyere end hendes fars.


Rugårdsvej 849














Her boede på et tidspunkt et par med en søn, der hed Poul.

Tilbage i tiden lå her faktisk en købmandsbutik og cykelsmed. Købmanden lukkede dog sidst i 50'erne, inden Rugårdsvej blev rettet ud, og huset således kom på afstand af selve Rugårdsvej.

Rugårdsvej 853


















Bagved tankstationen og  ved siden af lå 4 andre huse.De lå førhen direkte ud til Rugårdsvej, indtil vejen blev rettet ud i starten af 60'erne.

I det første, Rugårdsvej 853, boede fru Jørgensen dengang i "gamle dage".

Inden da var det Kristine Børsen. Senere købte Niels huset.  Han boede ellers i 60'erne og 70'erne hjemme hos brormand Henning og forældrene Sine og Erling, lidt længere fremme ad Rugårdsvej.


Rugårdsvej 859 Sypigerne


















Vi forstsætter ind mod byskiltet "Hindevad" og støder på næste hus, Rugårdsvej 859, hvor "Sypigerne" Johanne og Emilie boede i den ene halvdel af huset. Der kunne folk komme og få syet og repareret tøj.
De var dygtige og havde meget faste rammer, mandag iblødsætning af tøj, tirsdag vask, onsdag strygning og tørring... 
Søndag formiddag var de altid i kirke i Padesø Kirke, hvor vi på vores gård kunne se dem komme forbi. Emilie sad i en hånddrevet kørestol, hun havde været lam siden hun var 17 år, hvor hun var faldet ned fra et træ.
Ja Gert kan fortælle, at Emilie såmænd en gang var kørt ud over en skråning ved Padesø Kirke, men Johanne fik hende op igen, så de kunne fortsætte og komme i kirke.

I den anden halvdel af huset boede Jens Tysker, som han blev kaldt.

Han var havemand flere steder i omegnen, ogen overgang daglejer bl.a. på vores gård. Jeg har et billede af ham og min far i den gamle hønsegård i færd med at reparere et eller andet.
Senere flyttede Lille Louis ind i huset.


Rugårdsvej 865  Mureren

















Næste hus var hos murer Juel og Elinor. Børnene der var Allan, Preben, Finn, Gert og Henrik.

Jeg har fået kontakt med Finn, Gert og Preben igen, via facebook, hvilket er en stor hjælp, da de husker mange navne, som jeg har glemt.
Finn husker stadig noget med, at han og jeg lavede "dansktop lister" på værelset hjemme... nu kaldet Natposten Hits-100... så det eksisterer sådan set stadigvæk.
Farmand Juul var med til at bygge vores nye gård i 1968 efter den gamle brændte, og Farfar Christian var murermester på arbejdet. Året før havde de genopført staldene på Dyrendal, som brændte i 1967.
Finn bor i dag i Harndrup, imens Gert bor i Vissenbjerg.


Rugårdsvej

Rugårdsvej 892 Hindevadgård



















På den modsatte side af vejen gik den flotte vej op til Hindevadgård. Her boede Peter og Henriette med deres børn Ingelise, Hans Ove, Poul Henning og Kirsten.
Vi kom af og til derop på besøg, sommetider fra bagsiden, da deres jord lå op til vores.

Man følte sig altid velkommen hos dem, også hvis man lagde vejen forbi en nytårsaften.Så blev man beværtet med sodavand og kager i stor stil.

I 70'erne var der også fra Hindevadgård, at mejetærskerne rykkede ud, når vi fik høstet på gården. Det gik stærkt, når de kom med de store Dronningborg maskiner - ligefrem 12 fods... Småting i forhold til nu, men større end den 8 fods BM Volvo, som brændte med vores gård i 1968.


Rugårdsvej 869
















Huset ligger lidt lavt og tæt på vejen.
Her boede

Ellen og Edward med deres børn Henning, Heidi, Helge, Herdis, Henrik, Jens, Liselotte og Pia.

(Tak til Henning for nærmere info)
Jeg snakkede en del med Henning og Heidi på skolen og hjemme i Hindevad. Sommetider fulgtes vi hjem fra skole på cyklerne på den 5 km lange skolevej fra Hårslev Skole til Hindevad. Det var nok mest Heine jeg fulgtes med, han var lidt yngre end mig, imens Henning gik en klasse over.
.

Rugårdsvej 887 Gartneriet


















Så var der lige et hul fra kroen, naturligt nok, for det næste var gartneriet på Rugårdsvej 887 ved Ester og Kai, så der var æbletræer, jordbærmarker osv rundt omkring.
Børnene her på ejendommen var Karen, Bente, Jørgen og Erling.

Vi børn i byen har plukket rigtig mange jordbær, æbler og solbær for Kai, og jeg husker ham faktisk som en rigtig flink mand.

Det var jo ikke alle, som gad snakke med sådan nogle unger som os, men Kai var altid smilende og bød os rask væk på jordbær, æbler og hvad der nu groede omkring os, når vi nu havde forvildet os ind (på hans marker).
Fra samme familie husker jeg også Jesper, da han senere overtog Rønnemose, som vi kunne komme til både fra Flytterupgyden og via en indkørsel fra Rugårdsvej.
Ham plukkede vi æbler for et par sæsoner.

Han havde en collie hund, der her King, som ofte kom på besøg rundt om i byen, også hos os... Den blev kørt ned af bageren en dag, hvor hunden fulgte mig på vej hjem til middag... Der mistede jeg appetitten.


Nellerudbjergbakken
















På vej ud af Hindevad går det pænt nedad. I hvert fald når man kommer fra Hindevad. En anden sag var det, når vi skulle hjem fra skole. Så måtte de fleste af os trække halvdelen af af vejen op ad bakken.


Rugårdsvej 904

















Her møder vi så fodermesteren fra Nellerud, Erling og hans kone.

De havde børnene Bent, Karl Johan, Tommy, Sonja, Poul Erling og Susanne.
En af drengene, Bent, var i uddeler i Melby Brugs, til den lukkede sidst i 80'erne.
Det var i øvrigt også Nellerud som ejede huset, indtil Erling og hustruen købte nabohuset af Valborg og flyttede derind. Så der var Ikke langt at flytte møblementet.
Poul Erling og jeg legede sammen fra vi var små og op gennem årene. Siden fortsatte vi venskabet som voksne, og snakker fortsat sammen ind imellem.

Polle bor i dag i Bogense, efter en tid at have boet i Søndersø, hvor han var pølsemand foran kroen og siden havde grillen på Rugårdsvej ved Bredbjerg.


Rugårdsvej 906

















Her boede endnu en vognmand. Det var Valborg, som overtog vognmandsforretningen, efter hendes mand Rasmus døde.

Hun kunne ses iklædt hvidt forklæde kørende med de store træk dengang.

En tid efter mandens død flyttede Egon ind, han kørte også de store biler.
Hun var i øvrigt i familie med Ove vognmand, som vi tidligere er stødt på her på Rugårdsvej.
De var også med til en del fester sammen med mine forældre  rundt omkring i byen, hvor man jo oftest havde den halve by med. 
Valborg boede her i dette hus, indtil Polles forældre (neboen) købte huset i 1980'erne.


Rugårdsvej 910

















Her finder man bl.a. Brolykke (Fyns Rideudstyr).

Jeg har ikke haft så meget med gårdene og husene at gøre i det område, efter Netterudbjergbakken.
Jeg vender tilbage med mere herfra senere.


Rugårdsvej / Bogensevej

















Efter Nellerudbjergbakken, helt nede i bunden, ligger et hus i krydset, ud til Rugårdsvej og Bogensevej, hvor Alma boede.

Hende besøgte Henrik og jeg nogle gange i barndomsårene.

Hun har nok været familie til Henrik og hans forældre. Adressen var da også Bogensevej 2.


Klik på andre veje i undermenuen for at læse om andre veje i Hindevad

Edith 21.03.2022 16:47

arius Jensens kone hed Marie Andersine Klivager, datter af Anders Klivager som var min oldemors bror. Min far har også flere billeder af Marius Jensen hængende



Birgit Fuglsang Larsen 19.12.2020 16:36

Min mor Karen Louise Nielsen var telefonistinde ca. 1920, hun var født på Lillerønnemose gård, og flyttede da hun blev gift. Niels Ormhøj var min onkel



ole moeslund 14.10.2019 19:02

Ja, Kai From var en venlig mand. Jeg var i gartnerlære hos ham i 1979-80. Og fik stort kørekort. Ved du, hvad Erling laver nu?



Dan Pedersen 29.07.2011 23:10

Mine forældre hed Ellen og Edvard mine søskende hed Heine, Helge, Herdis, Henrik, Jens, Liselotte Og Pia.

hej jeg skal bare være nysgerrig! hvad er der sket med Hindevad kro i dag, står den tom? bor der nogen? står den til salg? eller hvad.

Mvh Dan Pedersen.


Hej Dan
Hindevad Kro er i privat eje i dag. I det store hele ligner den sig selv, men bliver heldigvis nu vedligeholdt.
Mvh Jan Hesteng



Bente Jespersen 21.02.2012 12:42

Hej Jan.
Sjov læsning
Jeg hedder Bente(Bendtsen) fra centralen. Min bedste legekammerat og ven Astrid fra Rødegård. Drivbold om sommeren med dig, Henrik m.fl


Hej Bente

Hyggeligt at høre fra dig også. Ja jeg husker jo en del med krongemme på Rødegård, hvor både Astrid, Kirsten (Hindevadgård) og du var med


Nyeste kommentarer

31.10 | 09:36

Jeg har læst jeres indlæg de er fantastiske. Men hvad er der sket med de ...

30.07 | 17:24

Den leader Jeg også efter Mener den hedder jammer pg jag men Jeg kan i...

21.03 | 16:47

Marius Jensens kone hed Marie Andersine Klivager, datter af Anders ...

23.10 | 05:40

skønne knallert, bare man dog kunne købe en sådan