Hot News 1987

Her kigger vi lidt på, hvad der egentlig skete af småting i 1987, et af de år, hvor Natposten havde det største oplag og omkring 200 læsere, hver måned, når et nyt nummer udkom.

Rikke drak øl da hun var 6 måneder gammel
Man kan læse i Natposten nr. 124, at Rikke havde en ting til fælles med mig, når vi sad ved middagsbordet... eller to måske. Hun var vild med fisk, og intet måtte gå til spilde, når der var torsk eller fladfisk til middag.
Mere betænkeligt må det være, at man kan læse, at hun holdt meget af farmands øl...! Så er der måske ikke noget at sige til, hun hurtigt blev træt af det, og nu foretrækker drinks i stedet?
Man kunne måske tænke sit, når vi også kan se billeder af, at Rikke i 1 års alderen sidder med farmands pibe i munden.....

Gadefodbold med mig som målmand...
Af de ialt 7 tilmeldte hold til gadefodbold til sportsugen i Lumby 1987, var hele 3 af dem fra Harlekinvej. Holdene var sammensat ved lodtrækning, men da vi oplevede modstanderne være meget opsatte på at sejre, valgte vi at ændre lidt på holdene, så vi fik et stærkt hold ud af det... OG der var jeg sørme med på 1. holdet, tro det eller ej.
I den første kamp, inden vi omdannede holdet, tabte vi 0-6. Men med det nye slagkraftige hold, med mig på mål gik det anderledes godt. Vi slog de stærke fra Kvadrillevej med 4-1. Det eneste mål de fik blev sat ind på straffespark. Jeg var næsten ikke nervøs, da deres store brød af en angriber stormede mod bolden...
Vores sidste kamp var mod vores eget 3. hold, som kun bestod af piger. Trods trusler om voldtægt osv, vandt vi igen, nu med 5-1. Igen blev modstandernes enlige mål sat ind på straffespark. Vist nok fordi jeg fik spændt ben for en af pigerne næsten inde i målet... Deres straffe blev næsten brændt, da de ramte stolpen, men derfra gik bolden ind og ramte mig - og videre i mål...

Quist 30 år, fest på Ny Kongevej
Ja okay, der er måske nok gået et par dage siden den nyhed i september 1987. Det var tid for peberbøsser, hvilket han dog blev forskånet for i rimelig udstrækning. 
Han fik  dog en speciel blomst, som ikke blomstrede med roser eller den slags, næh, der var små flasker med rom, pernod, whisky osv. Mange ville gerne vide, hvilken gartner, som kunne frembringe den slags planter, og hvad de i så fald kostede?
En del af underholdningen ved bordet stod Mona fra Rungsted for. Hende var der gang i. Når hun uddelte sange fulgte der enten en tandbørste, tandpasta eller sågar 118 engelske tommer tandtråd... Modtageren af tandpastaen kunne i øvrigt ikke forstå, hvorfor Colgate tandpasta var giftigt i Norge og sundt i Danmark ....?
Det var noget med, at der på den norske udgave stod, at det ikke måtte synkes, det stod ikke på de danske pakker.
Det var meningen, at Solbrit skulle køre hjem, såvel for os, som for Henrik, Pia og deres datter Stine, men Quist mente det anderledes og fyldte rødvin og pernod på hende i sådanne mængder, at det blev en taxa i stedet ;-)

Gitte og Finn uden trappe til 1. sal
Finn og Gitte havde stået for bygning af deres flotte hus i Årup på egen hånd... ja naturligvis med en del hjælp undervejs. Det stod da også færdig og kunne vises frem på et tidspunkt.
Imidlertid var vi nogle stykker, som mente, at Finn i farten havde glemt noget. Det er jo meget godt at der er 1. sal på huset... men der var ingen trappe derop til, så når vi skulle se 1. salen, så foregik det ad en stige på ydersiden af huset op til svalegangen ovenpå.
Retfærdigves skal det dog siges, at der kom trappe op senere. Måske for ikke at skulle udendørs om vinteren for at komme ovenpå...
Det kan tilføjes, at tidens katte-hader nr. 1, Finn, lod sig overtale til at få kat. Han har nok tænkt, at den enten blev kørt ned, rendte væk eller andet, men nej... Den var mere snu, så den klarede sig igennem i de næste ca 19 år. Gitte mente, at det sandsynligvis blot var for at genere Finn....

Billede uden motiv?
Som noget af det første i den nye lejlighed i Lumby, købte Solbrit og Jan et nyt kamera. Det var af rimelig kvalitet, så jeg skulle jo naturligvis stolt fortælle om det til Frede, som var Lenas kæreste dengang.
Kameraet var forsynet med datomærkning, men jeg fortalte Frede, at det også kunne tage billeder uden dato på... Troede jeg... Frede påstod, at jeg havde sagt, at kameraet også kunne tage billeder uden motiv på....

Lena kalder Finn ukristelig morder...
Det kom sig af en snak i Lumby i efteråret 1987, hvor jeg berettede om vores kat Mads, der ikke havde voldsom succes med at fange mus... Jo den fangede dem godt nok, men de slap væk igen, når der skulle leges med dem.
Lena fortalte så, at Finn havde været mere kompromisløs dengang hun og Finn kom sammen i de unge dage. Der havde der været en mus inden på Lenas værelse i kælderen, som meget misvisende blev kaldt "Jomfru-hummeret"...
Hun har jo nok forlangt, at Finn gjorde noget ved musen, og det gjorde han så uden betænkningstid. Han klaskede musen ud over væggen på værelset. Ydermere var det ikke med en hvilken som helst bog. Han dræbte musen med en bibel... Jamen dog ;-)

Nyeste kommentarer

31.10 | 09:36

Jeg har læst jeres indlæg de er fantastiske. Men hvad er der sket med de ...

30.07 | 17:24

Den leader Jeg også efter Mener den hedder jammer pg jag men Jeg kan i...

21.03 | 16:47

Marius Jensens kone hed Marie Andersine Klivager, datter af Anders ...

23.10 | 05:40

skønne knallert, bare man dog kunne købe en sådan