Musik fra dengang
Disco og al det andet
Hvad var det for musik, vi lyttede til i sidste halvdel af 70'erne? Var det Bee Gees, Abba, Smokie, Boney M, Tommy Seeback, Mr. Walkie Talkie, Bay City Rollers, Sweet, Slade, E.L.O., Suzi Quatro, Grease melodierne, Bonnie Tyler - og alle dem der?   ....  Ja - det var det blandt andet, og mange flere.

Her er en hitliste fra Natposten - 2. august 1977:
(listen var baseret på stemmesedler fra læserne)

01.   Yes Sir, I Can Boogie. Baccara
02.   Sir Duke. Stevie Wonder
03.   Shine On, Silver Light. Hello
04.   Miss You. Smokie
05.   Have I The Right. Dead End Kids
06.   Tie You Mother Down. Queen
07.   Living Next Door To Alice. Smokie
08.   L.O.D. Love On Delivery. Billy Ocean
09.   Rock'n Roll Star. Champagne
10.   Rose Of Cimaron. Poco

11.   Everybody Knows. Beano
12.   Action. The Sweet
13.   Dreaming. Liverpool Express
14.   Heavy Foot Stomp. Mungo Jerry
15.   Slipping Away. Max Merrit & The Meteors
16.   Yesterdays Hero. Bay City Rollers
17.   S S Single Bed. Fox
18.   Allright. Long Tall Ernie & The Shakers
19.   Girl You Got Me Lonely. Gasolin
20.   A Little Bit More. Dr. Hook

Her kikker vi lige på nogle af de absolut mest populære fra hele perioden:

"Living Next Door To Alice" med "Smokie" var en af de absolut mest spillede i 1976-77, såvel på Hårslev Kro, som rundt i Europa. Den var skrevet af makkerparret Nicky Chinn & Mike Chapman, som også stod bag talrige hits med Sweet, Suzi Quatro, Racey, Exile og Mud.
Et af de numre vi på Hårslev Kro også spillede meget med Smokie var B-siden fra "I'll Meet You At Midninght". Den hed "Miss You", og blev årets hit på vores egen hitliste i Natposten 1977.
Andre store hits med "Smokie" var "Lay Back In The Arms Of Someone", "Needles And Pins", "Oh Carol", "It's Your Life", "For A Few Dollars More", "Mexican Girls" og ja... mange flere.
Smokie eksisterer stadig i bedste velgående, dog er der kun en af de originale medlemmer tilbage i gruppen, Terry Uttley. Den gamle forsanger Chris Norman turnerer også med sin egen version af Smokie.
Senest her i foråret 2008 er en anden af de originale medlemmer Alan Silson på gaden med et album, hvorfra en single er nået ind på den tyske Top-100.
Vi kan således konstatere, at 3 af de originale Smokie medlemmer er still going strong - dog hver for sig.

"Be My Boogie Woogie Baby" med en gruppe, som kaldte sig "Mr. Walkie Talkie" blev spillet meget i 1977 på Hårslev Kro. Nummeret blev af krofatter Jørgen endda kaldt deres kendingsmelodi. Gruppen havde kun dette ene hit, selv om et par singler mere blev udsendt året efter.
Det kan anbefales at tjekke YouTube for videoen til "Be my boogie woogie baby"... det er ikke meget tøj pigerne har på der :-)

"Have I The Right" med gruppen "Dead End Kids" blev meget spillet i første halvdel af 1977. Gruppen opstod i hælene på succes'en for "Bay City Rollers". Således var "Dead End Kids" også klædt i skotsk ternede bukser og bluser. Deres halstørklæder er tilsyneladende kommet på mode igen, da det ligner dem, unge anno 2007 går meget med.
Der kom et par singler mere med gruppen, dog uden den større succes, ud over nogle uger på vores egen liste med nummeret "Breakaway".

Discorytmerne væltede ud af "Boney M" med stor succes. I 1976 startede det hele med "Daddy Cool", som har vist sig at være mega langtidsholdbar. Den kan stadig få folk på dansegulvet i dag, såvel i den originale version, som flere cover-versioner. De fulgte op med hits som "Ma Baker", "Rivers Of Babylon", "Belfast",  "Rasputin" og mange andre, også et mega julehit "Mary's Boy Child".
Boney M. leverede hits langt ind i 80'erne, og har som så mange andre grupper også haft deres opløsning og gendannelse flere gange.

"Bee Gees" var blandt hovedaktørerne, da discomusikken for alvor holdt sit indtog overalt i Europa. Numre som "Staying Alive", "Night Fever", "How Deep Is Your Love" og "Tragedy" var blandt de helt store succes'er fra 1977 og frem til 1979.
Gibb-brødrene skrev også hits til en del andre kunstnere, hvor bl.a. Yvonne Elliman hittede med "If I Can't Have You" i 1978.
Bee Gees startede deres karierre helt tilbage i 1964, og nåede i 1967 til tops på hitlisterne i USA og England, og spredte sig til resten af kloden også.
Maurice Gibb døde for få år siden, men Barry og Robin Gibb optræder fortsat med soloprojekter af og til.

"Bay City Rollers" blev dannet helt tilbage i 1971, men først i 1974 skete der for alvor noget med nummeret "Shang-A-Lang", fulgt op med "Summerlove Sensation" og "Bye Bye Baby". Så var succes i hus som værende en af 70'ernes absolut største teenage-hysteri grupper - eller som man vel nu kalder det - boybands.
I 1976-77 fulgte man op med "Give A Little Love", "Rock'n Roll Love Letter", "Money Honey" og "Yesterday's Heroes".
Det blev tilsyneladende et problem, hvis man blev omkring 26 år, så nye medlemmer blev skiftet ind, hvilket ikke fungerede, så "gamle" Allan vendte tilbage, men det blev kun til et enkelt større hit i 1978 "You Made Me Believe In Magic" med en ny mere disco-agtig stil, før nye grupper tog over og nye boybands dukkede op.


Der var også nogle, som man nok ikke husker mere:

"Terry Explosion" hed gruppen. De hittede stort med "Disco Polka", et nummer vi også spillede meget på Hårslev Kro. Et andet nummer med dem, som hittede på vores lister i starten af 1977 var "We're all sitting in the same boat". Det nummer kan man ikke engang finde på nettet i dag.
Gruppen havde samarbejde med tyske Frank Zander, der solo hittede med nummeret "Oh Susie", en sang som skulle forestille at være blevet censureret, hvilket gør den om muligt endnu mere styg. Senere hittede han med en anderledes version af "Da Da Da" i 1981, hvor han havde en  baby med på nummeret.

"Jim & Ady" hed de, og deres One Hit Wonder hed "Rock'n Roll Marionette". Den blev udgivet i 1976, men hittede langt ind i 1977. Vi prøvede på kroen at få folk til at synge med på mellemspillet... hvilket ikke var helt let... jeg vil undlade at skrive teksten ind her :-)

"Slik" hed gruppen, som fra starten lagde sig i hælene på Bay City Rollers med skotskternet tøj osv. De lavede dog et hit, som skulle vise sig at holde, lang tid efter de selv lukkede og slukkede. Nummeret "Forever And Ever" startede næsten i en kirke, skulle man tro på introen, omkvædet var dog typisk Bay City Rollers sound. Det blev et pænt hit overalt i Europa, og ligeledes på vores Natpostliste. I dag er der nok ikke så mange der husker dem mere.
Forsanger i bandet, Midge Ure, fortsatte dog karierren i gruppen Ultravox, hvor de hittede stort med "Vienna" i start- 80´erne.
i 1984 skrev han sammen med Bob Geldof nummeret "Do They Know It´s Christmas", som blev indsunget af diverse engelske kunstnere under navnet "Band Aid".
I 2005 arrangerede han sammen med Bob Geldof og flere andre en ny velgørenhedskoncert "Band 8".

"Flash Cadilac & The Continental Kids" hed gruppen, et langt navn, og bedre blev det ikke med titlen på deres største hit "Did You Boogie With Your Baby".
De fik på pladen hjælp af den legendariske amerikanske DJ Wolfman Jack, som tidligere også havde medvirket på "Gimme Dat Ding" med gruppen "Pipkins" et årti før.
Flash Cadilac hittede ikke mindst på diskotekerne, det var inden Bee Gees lyden for alvor slog igennem rundt om i Europa. Den havde længe huseret på de amerikanske lister sammen med Soul musikken.

"Jens Brixtofte" blev måske ikke så kendt som sin bror "Peter Brixtofte". Men imens Peter fik succes som borgmester i Farum... nogle år i hvert fald, så huserede Jens med hittet "Come Along To Barbados" allerede i 1975, hvor han og hans gruppe MKT vandt Ekstra Bladets pladechance.
De indtog også hitlisterne, både Jørgen Mylius'es "Tipparaden" og salgslisterne, hvor vi kunne lytte til Top-30 på P3.
I 1977 hittede han bl.a. med "I'll Be Ringing Again", "Isabella" og flere mindre hits. Året efter skiftede han til at synge dansk, og teksterne blev lidt frækkere, f.eks. i "Op Og Stå". I starten af 80´erne nåede han helt til tops i Danmark, da han med sin gruppe "Brixx" vandt det danske melodi grand prix med sangen "Video Video".

"Shabby Tiger" hittede stort i 1975 med "Slow Down", ja den holdt nogle år frem, vi kunne i hvert fald roligt spille den på kroen i 1977, især når vi skulle starte lidt nærdans op på gulvet.
Gruppen hittede også med "Devil Rides Tonight" og "Little Miss Heartbeat" fra deres eneste succes LP som blot hed "Shabby Tiger".

"Warrich" fra England hittede i starten af 1977 med nummeret "Let's Get The Party Going". Ja et pænt hit på Hårslev Kro også i øvrigt. Vi ser det også gå direkte ind som nr. 1 på vores liste den 15. marts 1977.
Det er imidlertid det eneste hit, som vi har haft på listerne med dem, og først fornylig er det lykkedes at finde det igen... sjovt at lede efter de gamle numre, ikke mindst de meste sjældne og besværlige...

"Liverpool Express" hittede fra starten af 1977 med nummeret "You Are My Love", som blev meget spillet. Den indtog da også førstepladsen på vores liste 23 marts 1977.
Allerede før da havde den gjort sin lykke, da man tydeligt hører den i baggrunden til Lenas fødselsdagsfest, hvor vi stadig har en optagelse på bånd fra. Denne optagelse er siden forbedret lidt på lydsiden og overført til Mp3, så den kan høres nu igen, sendes via mail osv. Ligesom Steens berømte "I har kakkelakker" m.v.

"Tina Rainford" havde et pænt hit i foråret 1977 med "Silver Bird". Hun er såmænd tysker, men sang dette nummer på engelsk. Sikkert en ganske god ide, da hun nåede hele vejen op blandt de bedste på den amerikanske Hot 100, endda blandt de 20 bedst placerede.
Herhjemme blev det blandt de 10 bedste, og ligeså på vores liste, hvor hun nåede 5. pladsen i juni 1977.
Det blev herhjemme kun til et enkelt mindre hit mere med Tina Rainford, det var "Charlie Boy" senere på året.


Alle de øvrige er ikke glemt - her var blot lidt at varme op med.
Smokie var uden tvivl dem med flest hits på vores lister fra 1976-1979

Jan Slusarek 14.01.2019 22:53

Kan vældig godt lide Natpostens hitlister, hvor du især fortæller om 1970'erne, men hvad med også at bringe Natpostens hitlister fra 1980'erne? Især: 1980-1987.

Jan Hesteng 08.09.2015 18:11

Hej.
Tak til Pia og DJ Luffe, jeg kigger nærmere på dem
Til Lise - jeg søger lige nærmere på Buffy, og vender tilbage her på siden

Pia Guldberg 08.09.2015 15:55

Jeg
har en FB gruppe der hedder Chris Norman the best voice ever. I have a Facebook group named Chris Norman the best voice ever.

Dj Luffe 30.08.2015 11:33

Hey - super side - Men her er din missing link fra Terry Explosion:
https://www.youtube.com/w

Lise Halkjær 28.08.2015 12:00

Hej er der nogen derude som kan hjælpe med en sang med Buffy saint marie hvor hun synger en indianersang jeg har kun hørt den få gange

Lise Halkjær 25.08.2015 18:13

Hej Jeg søger en sang med Buffy Sainte Marie hvor hun ikke synger på engelsk
venlig hilsen Lise

Jan Hesteng 02.11.2014 15:44

Hej Lise.
Kunne det være - Buffy Sainte Marie med "Soldier Blue" eller hendes andet hit "He's an Indian Cowboy On The Rodeo"

Lise Halkjær 25.08.2015 18:19

Hej Jan Jeg troede det var en af de sange med Buffy sainte Marie men det viser sig at det er det ikke Det er en indianersang med Buffy men sangen er ikke på eng

Lise Halkjær 10.11.2014 12:22

Hej jan Tusind tak for hjælpen venlig hilsen Lise

Lise Halkjær 02.11.2014 14:42

Hej er der nogle der sidder derude,og kan hjælpe.Jeg søger en bestemt sang,og ved det en indianerkvinde som synger.Den var ret populær i 70erne.Lise H

Jan Hesteng 12.01.2013 12:41

Hej Hanne. Jo da, dem husker vi især fra "You ain't seen nothing yet" og "Roll on down the highway"

Hanne K Hansen 12.01.2013 12:14

Var der ikke også nogle, der hed Backman Turner Overdrive

| Svar

Nyeste kommentarer

31.10 | 09:36

Jeg har læst jeres indlæg de er fantastiske. Men hvad er der sket med de personer der som de første på Hårslev skole gik i 8. klasse.

30.07 | 17:24

Den leader Jeg også efter

Mener den hedder jammer pg jag men Jeg kan ikke fonde den...

21.03 | 16:47

Marius Jensens kone hed Marie Andersine Klivager, datter af Anders Klivager som var min oldemors bror. Min far har også flere billeder af Marius Jensen hængende

23.10 | 05:40

skønne knallert, bare man dog kunne købe en sådan